Koulukiusaajille törkeästä kepposesta elinikäinen rangaistus

Ohhoh! · Stara.fi

Viime vuosina koulukiusaamiseen on yritetty puuttua merkittävästi aikaisempaa pontevammin niin ulkomailla kuin Suomessakin. Samalla ongelmaksi on muodostunut koululaisten yleistynyt tapa levittää seksikuvia toisista alaikäisistä. Se on nimittäin vienyt monet lapset seksirikollisten rekisteriin loppuiäkseen.

Nyt samaan rekisteriin on päätynyt myös kaksi koulukiusaajaa. 14-vuotiaat pojat tekivät nimittäin törkeän kepposen kahdelle 12-vuotiaalle koulutoverilleen istumalla heidän kasvoilleen paljailla takapuolillaan. Uhrit halusivat kiusaajansa tilille teoistaan ja veivät asian oikeuteen. Somerset Countyn tuomioistuimessa teinipoikien katsottiin maanantaina syyllistyneen lapseen kohdistuneeseen seksirikokseen, minkä johdosta he ovat loppuelämänsä seksirikollisten rekisterissä.

– Olemme hyvin tietoisia siitä, että tästä seuraa elinikäinen rangaistus näille kahdelle pojalle, tuomari Jose Fuentes kommentoi ratkaisuaan.

– Tein sen, koska se tuntui hauskalta ja halusin saada ystäväni nauramaan, toinen kiusaajista kertoi tekonsa motiiviksi.

Rikokset tapahtuivat marraskuussa 2008. Maanantaina annettu tuomio voi vielä muuttua, sillä pojat aikovat valittaa tuomiosta. Mikäli muutosta ei tule, joutuvat he loppuelämänsä ajan elämään seksirikolliseksi leimattuna ja ilmoittamaan seksirikoksestaan niin työnhaussa kuin asuntoa vuokratessaankin.