Poliisi jättää kolmanneksen rikoksista tutkimatta – britit raivostuivat

Ohhoh! · Stara.fi

Britanniassa on noussut suuri kohu poliisin toiminnasta, kun The Times -lehti on paljastanut poliisin tutkivan vain kaksi kolmannesta rikoksista. Näin ollen joka kolmas rikos jää kokonaan tutkimatta. Syynä on yleensä se, että tutkijat pitävät tapausta heti suoralta kädeltä liian vaikeasti ratkaistavana.

Yleisimmin kokonaan tutkimatta jäävät murtovarkaudet, varkaudet ja vahingonteot. Samalla kuitenkin myös seksuaalirikokset, huumeiden salakuljetus ja pahoinpitelyt siirretään yhä useammin suoraan ö-mappiin. Poliisi syyttää tilanteesta resurssipulaansa, koska heidän mukaansa resursseja ei kannata uhrata tapauksiin, joissa syyllisen selviämiseen on keskimääräistä heikommat mahdollisuudet.

Tilastojen mukaan Englannissa ja Walesissa on raportoitu yli kaksi miljoonaa rikosta kolmen viime vuoden aikana. Niistä peräti 650.000 on jäänyt tutkimatta. Alueen 43 poliisipiiristä 21 on jättänyt juttuja kokonaan tutkimatta. Eniten tapauksia ilmeni Lontoon poliisissa, jossa lähes puolet rikosilmoituksista ohjataan suoraan arkistoon.

Uusimmat