Ötökät pelastivat jyrkänteeltä pudonneen hengen

Ohhoh! · Neea Jokinen

Yhdysvalloissa on uutisoitu uskomattoman sinnikkäästä kiipeilijästä, joka katosi pudottuaan 15 metriä kallionkielekkeeltä. 28-vuotias kuvaamataidonopettaja Pamela Salant oli kateissa kolmen päivän ajan ja on nyt kertonut medioille selviytymistarinansa.

Salant oli kiipeilemässä poikaystävänsä kanssa Oregonin vuoristoalueella. Hän eksyi poikaystävästään ja kertoi ettei muista ollenkaan pudonneensa kalliolta. Hän kertoi ikään kuin heränneensä ja vasta sitten tajunneensa mitä oikein tapahtui. Salant katsoi jalkaansa ja huomasi sen roikkuvan velttona ruumiissaan.

– Minuun iski voimakas selviytymisvaisto. En halunnut luovuttaa ja päätin etten ollut vielä valmis kuolemaan. Pidin itseni lämpöisenä kääriytymällä sammaleeseen ja syömällä ötököitä, Salant kertoi ABC-uutiskanavalle.

Salant ryömi loukkaantuneen jalkansa kanssa kohti Kolumbia-järveä, josta hän toivoi saavansa apua. Kiipeilijän voimat kuitenkin loppuivat ja hän päätyi tiheämetsikköiselle alueelle vain muutaman kilometrin päähän joesta. Vapaaehtoiset ja pelastustyöntekijät raivasivat lähialueita ja löysivät urhean Salantin kolme päivää katoamisen jälkeen.

– Olen niin kiitollinen, että olen nyt tässä, Salant kertoi haastattelussa.

Uusimmat