Sirkusnorsu tajuttomana videolla – sirkuksen toiminta järkyttää

Nettivideot Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Sirkusnorsujen kohtalo on ollut tänä vuonna poikkeuksellisen paljon otsikoissa, kun aiheeseen liittyvä Vettä elefanteille -elokuva niitti alkuvuodesta menestystä. Samaan aikaan Britanniassa tuli julki salakuvaa siitä kuinka sikäläinen sirkus pahoinpiteli törkeästi 57-vuotiasta Anne-norsua, joka pääsi skandaalin myötä vapaaksi safaripuistoon.

Vettä elefanteille -elokuvassa käsiteltiin myös maineikasta amerikkalaista The Ringling Brothers -sirkusta, jonka toiminta on nyt myös tosielämässä otettu suurennuslasin alle. Silminnäkijät nimittäin kuvasivat viime sunnuntaina videolle Anaheimissä kuinka vakavasti sairas Sarah-niminen 54-vuotias sirkusnorsu makasi tajuttomana maassa ja henkilökunta yritti estää katsojia kuvaamasta tilannetta.

Eläinsuojelijoiden mukaan Sarah on vakavasti sairas, eikä se voi parantua ollessaan kiertueella. Vettä elefanteille -elokuvan tarina on siis nyt muuttunut todeksi. Eläinsuojelivat syyttävät tapauksesta sirkusta, joka kuitenkin kiistää syytökset. Ringlling Brothersin eläinrääkkäyksestä saatiin aiemmin tänä vuonna todisteita, kun järkyttävät salakuvat sirkuksen kulissien takaa levisivät julkisuuteen.

Uusimmat