Omituinen sairaus: Nainen nukkuu talviunta kaksi kuukautta yhtä soittoa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Unen määrän tiedetään olevan kiinteästi sidoksissa hyvinvointiin, ja tutkijoiden mukaan sekä liian vähäinen että liiallinen uni on epäterveellistä. Olisi kuitenkin mielenkiintoista kuulla mitä mieltä tutkijat ovat kahden kuukauden pituisesta unesta.

Brittiläinen Lily Clarke on nimittäin todellinen luonnonoikku mitä tulee nukkumiseen. Asiasta uutisoineen The Sun -lehden mukaan hän nukkuu seitsemän kuukauden normaalin jakson jälkeen kerrallaan uskomattomat kaksi kuukautta yhtä soittoa lyhyitä ruoka- ja vessataukoja lukuunottamatta. Nainen on siis todellinen tosielämän Prinsessa Ruusunen.

Asialle löytyy kuitenkin myös lääketieteellinen selitys, sillä nainen kärsii harvinaisesta Kleine-Levinin syndroomasta. Kyseessä on kirjaimellisesti talviuni, sillä unijakso osuu talvikauteen. Lilyn äiti Adele kertoi lehdelle, että hänen tyttärensä on nukkunut suuren määrän elämästään. Oireet alkoivat vuonsa 2007, kun perhe lähti luistelemaan. Matkalla tyttö nukahti, eikä häntä saatu hereille. Sairauteen ei ole keksitty parannuskeinoa.

Uusimmat