Kroatialainen teinityttö heräsi koomasta – puhui sujuvaa saksaa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kroatialainen teinityttö ihmetytti taannoin lääkäreitä herättyään koomasta. Koomasta herääminen ei kuitenkaan ollut ihmeellistä, mutta kukaan ei osannut aavistaa mitä sen jälkeen tapahtuisi. Tyttö puhui nimittäin herättyään sujuvaa saksaa, mutta ei enää lainkaan äidinkieltään.

Kroatiassa sijaitsevassa Knin kaupungissa asuva tyttö oli hieman aiemmin vasta aloittanut saksan lukemisen koulussa, ja hän oli lukenut jonkin verran saksankielisiä kirjoja ja katsonut saksankielistä televisiokanavaa. Vanhempien mukaan tytön kielitaito ei kuitenkaan ollut kovin kehuttava, brittiläinen Telegraph-lehti kertoi.

Tyttö vajosi kuitenkin vuorokaudeksi koomaan, josta herättyään hänen kielensä oli vaihtunut saksaksi. Splitissä sijaitsevassa KB-sairaalassa tyttö ei enää kyennyt kommunikoimaan äidinkielellään, mutta saksaksi kyllä. Useat lääkärit ovat sittemmin tutkineet tyttöä, mutta syytä erikoiseen tapaukseen ei ole löydetty. Lääkäri Mijo Milasin mukaan aiemmin tapausta olisi pidetty ihmeenä, mutta nyt sille yritetään löytää jokin selitys.

Uusimmat