Tässä on rahamiehen heräteostos – lentotukialus nettihuutokaupassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman rikkaimmilla ihmisillä on tapana sijoittaa jopa satoja miljoonia hulppeisiin huvijahteihin, mutta rahallakaan ei saa kaikkea. Moni miljardööri on voinut haaveilla omasta lentotukialuksesta, ja nyt sellaisen ostaminen on sekä mahdollista että edullista.

Britannian puolustusministeriö on nimittäin yllätti maaliskuussa panemalla 25 vuotta maata palvelleen lentotukialuksen myyntiin nettihuutokauppaan. HMS Ark Royal on edelleen myynnissä. Alus palveli aikoinaan merivoimien lippulaivana ja se palveli 1990-luvun alussa myös Irakin operaatiossa, joten ihan mistä tahansa rivialuksesta ei ole kyse.

Kiinnostuneet pääsevät tutustumaan alukseen Portsmouthin satamassa 3. – 4. toukokuuta. Alusta on ehdotettu uudiskäyttöön muiden muassa kaupalliseksi helikopterikentäksi, Lontoon olympialaisten henkilökunnan tukikohtaksi, kouluksi ja yökerhoksi. HMS Ark Royalin sisaralus HMS Invisible myytiin jo aiemmin.

Uusimmat