Supertähti Paul Anka: ”Suomi on minulle rakas maa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurimpiin viihdetähtiin lähes koko uransa ajan lukeutunut Paul Anka teki Suomessa läpimurtonsa jo 50-luvulla, kun hän aiheutti hysteriaa historiallisella keikallaan Helsingin Linnanmäellä. Suomeen marraskuussa konsertoimaan saapuva Paul Anka kertoo Suomen olevan hänelle rakas maa.

– Minulla on lukuisia hyviä muistoja Suomesta vuosien varrelta ja palaan sinne aina mielelläni esiintymään. Kiertueeni ainoa Pohjoismaiden konsertti on syksyllä Suomessa, ja olen siitä erittäin iloinen, Anka sanoo Helsingin-konsertin järjestäjille antamassaan lausunnossa.

Maailman tunnetuimpiin ja suosituimpiin viihdelaulajiin lukeutuva Paul Anka nähdään yhdessä suuren orkesterinsa kanssa Helsingissä Hartwall Areenassa keskiviikkona 9. marraskuuta.

Paul Anka on nähty Suomessa usein, ensimmäisen kerran jo 1950-luvun lopulla. Nyt hän palaa maahamme suurelle areenalle. Edellisestä konsertista on ehtinyt kulua jo liki kaksi vuotta. Luvassa on todellinen viihdemusiikin suurkonsertti, jollaisena Ankan musiikki soi parhaimmillaan.

Paul Anka syntyi Kanadan Ottawassa heinäkuussa 1941. Hän julkaisi ensilevytyksensä Blau-Wile Deverest Fontaine vuonna 1956. Tämä ei noussut hitiksi, mutta pian oli vuoro Dianan, laulun joka nosti Ankan musiikkitaivaan kiintotähdeksi. Sittemmin hän on tehnyt hitin hitin perään ja esiintynyt myös monissa elokuvissa.

Anka on kirjoittanut musiikkia myös muilla artisteille. Esimerkiksi Frank Sinatran legendaarisen My Way -klassikkohitin sanoitus on Paul Ankan käsialaa. Myös Michael Jacksonin This Is It on lähtöisin osin Ankan kynästä.

Paul Anka levyttää ahkerasti vielä tänäänkin, yli 50 vuotta ensi hittinsä jälkeen. Hänen kaksi tuoreinta albumiaan, Rock Swings ja Classic Songs, My Way ovat nousseet myyntimenestyksiksi. Rock Swings nousi Brittien TOP 10 –listalle ja on saavuttanut kultalevyn Britannian lisäksi Ranskassa ja Kanadassa.

Uusimmat