Facebook-kuvat narauttivat murtovarkaan – tunnusti poliisille

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook voi saada aikaan paljon hyvää, mutta kolikolla on yleensä kaksi puolta. Sen on nyt saanut kokea karvaasti eräs amerikkalainen murtovaras, joka oli julkaissut kuviaan Facebook-sivuillaan.

Aiemmin esimerkiksi raiskaajia on jäänyt kiinni, kun poliisin saamattomuuteen kyllästyneet uhrit ovat itse ryhtyneet etsimään tekijää esimerkiksi yhteisömedioista. Tällä kertaa Etelä-Carolinassa tehty asuntomurto selvitettiin, kun turvakameran kuviin sopiva mies löydettiin Facebookista. Murtomies tunkeutui veitsi kädessään yksityisasuntoon, jossa sattui olemaan tallentava valvontakamera.

Murtomies katsoi kameraan ja hänen kasvonsa tallentuivat. Pian sen jälkeen mies poistui talosta saaliinsa kanssa. Asunnon omistajan tytär julkaisi valvontakameran kuvan Facebookissa ja pyysi havaintoja. Pian hän saikin vastauksen, jossa eräs käyttäjä oli nähnyt saman miehen omat Facebook-kuvat. Sana tunnistamisesta kiiri nopeasti myös tekijälle, joka suuntasi saman tien poliisiasemalle tunnustamaan tekonsa.

Uusimmat