Alma Median toiminta suurennuslasin alle

Ohhoh! · Stara.fi

Kotimainen mediakonserni Alma Media joutuu viranomaisten suurennuslasin alle, kun Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt teettää erityistarkastuksen yhtiön toiminnasta. Oy Herttaässä Ab ehdotti 11.3.2010 pidetylle yhtiökokoukselle erityisen tarkastuksen toimittamista Alma Median hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan toiminnasta viimeisen viiden vuoden ajalta. Yhtiö ei kuitenkaan vaatimukseen suostunut.

Nyt aluehallintovirasto on käsitellyt Herttaässän hakemuksen erityisen tarkastuksen toimittamisesta Alma Mediassa ja on hyväksynyt hakemuksen osittain. Alma Median toiminta joutuu syyniin erityisesti siltä osin kun tarkastusta on haettu nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan ja sitä edeltäneen vaalivaliokunnan toiminnasta ja siitä, miten yhdenvertaisuusperiaate on tullut huomioon otetuksi valiokuntien toiminnassa.

Alma Media on ollut viime aikoina runsaasti otsikoissa myös esimerkiksi työsyrjinnän merkeissä. Hovioikeus tuomitsi yhtiön taannoin maksamaan jättikorvaukset Lapin Kansa -lehden erotetulle päätoimittajalle, koska hänet erotettiin seksuaalisen suuntautumisensa takia. Viime viikonloppuna hiphop-kansa suivaantui Alma Median omistamille Aamulehdelle ja Iltalehdelle niiden julkaistua perättömiä väitteitä Blockfest-tapahtumasta. Lehdet eivät ole suostuneet oikaisemaan vääriä tietoja, vaikka myös poliisi on jo vahvistanut ne vääriksi.

Uusimmat