Aamulehti pyytää anteeksi Blockfest-tapausta: ”Meitä on huijattu”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Aamulehti on viimein pyytänyt julkisesti anteeksi Blockfest-tapauksesta syntynyttä kohua. Tänään verkossa ja sosiaalisessa mediassa on kohuttu runsaasti Aamulehden Blockfest-uutisoinnista ja lehden julkaisemasta perättömästä mielipidekirjoituksesta.

Aamulehti julkaisi tapahtumasta viime viikonloppuna useita virheellisiä väittämiä, joista rajuin oli väite puukotuksesta. Myöhemmin poliisi vahvisti väitteet vääriksi. Aamulehti ei siitä huolimatta suostunut oikaisemaan tai poistamaan virheellisiä väitteitään, jotka levisivät kulovalkean tavoin verkossa.

Lehti ei myöskään suostunut julkaisemaan tapahtuman laatimaa vastinetta. Näin Blockfest-tapahtumalle ja sen maineelle aiheutui virheellisestä uutisoinnista merkittävää vahinkoa.

Tällä viikolla Aamulehdessä kirjoitti mielipiteensä Jon Cederberg -niminen henkilö, joka myös esitti perättömiä väittämiä tapahtumasta. Pian selvisi, että Cederbergiä ei todellisuudessa ollut olemassa. Monet epäilivät miestä lehden toimituksen keksimäksi valehenkilöksi. Aamulehti kuitenkin kiisti väitteet.

Tänään Aamulehden päätoimittaja kertoi Keskisuomalainen-lehdelle harkitsevansa oikeudellisia toimia Blockfestiä vastaan. Tämä siitä huolimatta, että lehden esittämät perättömät väitteet oli jo vahvistettu viranomaisten toimesta virheellisiksi.

Tapausta on ihmetelty laajasti sosiaalisessa mediassa, ja nyt Aamulehti on viimein taipunut paineen alla. Lehden verkkoversiosta vastaava Seppo Roth julkaisi hetki sitten asiasta julkisen anteeksipyynnön blogissaan. Hän ei tosin pahoittele lehden julkaisemia perättömiä väittämiä, vaan ainoastaan perättömäksi osoittautunutta mielipidekirjoitusta.

– Anteeksi! Meitä on huijattu. Selvitystyöt on tehty. Niiden perusteella on pyydettävä anteeksi Aamulehden lukijoilta, Seppo Roth kirjoittaa.

Roth vahvistaa, että myöskään Aamulehti ei ole tavoittanut kirjoittajaa. Hän kuitenkin kiistää, että kyseessä olisi ollut lehden oman toimituksen masinoima tekaistu mielipidekirjoitus. Samalla hän ilmaisee ärtymyksensä sosiaalisessa mediassa esiintyvästä kritiikistä.

– Asian uutisoi ensimmäisenä Stara-lehti, jota on syytä onnitella kaivelusta. Panee tarkistamaan prosesseja! Täytyy kyllä myöntää, että nämä nopeasti leimahtavat boikottiryhmät ottavat joskus päähän. Näin verkkopalveluista vastaavana kovasti toivoisin, että ihan kaikkia maailman syntejä ei laskettaisi Aamulehden kontolle, edes siellä sosiaalisessa mediassa.

Lue Aamulehden koko anteeksipyyntö tästä linkistä.

Uusimmat