Vakava ongelma Kiinassa – naiset loppuvat kesken

Ohhoh! · Stara.fi

Kiinassa jo vuosikymmeniä harjoitettu yhden lapsen politiikka on ajanut maan ahtaalle, koska monet perheet ovat jopa surmanneet tyttölapsiaan saadakseen pojasta suvulle jatkajan. Nyt ongelmat alkavat kärjistyä vakavasti.

China Times -lehden mukaan kiinalaiset miehet kärsivät nimittäin jo nyt akuutista naispulasta, sillä naimaikäisille miehille ei ole riittävästi vaimoehdokkaita. Yhden lapsen politiikka alkaa siis näkyä radikaalisti, kun avioliittojen määrä vähenee ja sinkkumiesten määrä kasvaa nopeasti. Viime vuonna jokaista sataa naista vastaan syntyi 118 miestä. Viime vuosina suhdeluku on ollut sata naista vastaan 103 – 107 miestä.

Lehden haastattelemien tutkijoiden mukaan vuonna 2020 maassa on 19-vuotiaita miehiä 23,77 miljoonaa enemmän kuin naisia. Samalla kaupunkilaiset miehet joutuvat yhä useammin lähtemään vaimon etsintään maaseudulle, Renminin yliopiston johtaja Zhai Zhenwu kertoi. Samalla tilanne lisää prostituoitujen ja ihmiskaupan määrää.

Uusimmat