Mies varasti jäätelön – tuomittiin yli vuodeksi vankilaan

Ohhoh! · Stara.fi

Britanniassa vankilatuomiot eroavat usein vastaavien rikosten suomalaisista tuomioista, sillä saarivaltiossa vankilan ovi käy usein samoista rikkeistä, joissa Suomessa selviää lähes pään taputuksella. Nyt tällaisesta on saatu taas hyvä esimerkki.

Taannoisten mellakoiden jälkimainingeissa tuomioistuimet ovat antaneet äärimmäisen rajuja tuomioita mellakoissa rikoksia tehneille. Äskettäin Facebookissa poliisien surmaamiseen yllyttänyt nuorukainen tuomittiin 2,5 vuodeksi vankilaan. Nyt 21-vuotias nuori mies on vuorostaan tuomittu Manchesterissa peräti 16 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen jäätelövarkaudesta.

Mies meni jäätelöbaariin sen avoimesta ovesta, käveli jäätelötiskin luokse ja otti itselleen jäätelötötterön ja siihen kaksi palloa jäätelöä. Hän maistoi varastamaansa jäätelöä, mutta ei pitänyt kahvijäätelön mausta. SIksi mies antoi jäätelön ohi kulkeneelle naiselle. Paikalta löytynyt DNA yhdistettiin mieheen, joka passitettiin oikeuteen kuulemaan tuomionsa. Hän myönsi syyllistyneensä murtovarkauteen.