Michael Jacksonin kuoleman oikeudenkäynti paisuu

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Kesäkuussa tuli kuluneeksi kaksi vuotta poptähti Michael Jacksonin kuolemasta. Tuossa ajassa ei ole kuitenkaan vieläkään saatu tarkkaa selvyyttä supertähden kuolemaan johtaneista tapahtumista. Tapauksen oikeudenkäynnistä on tullut suoranainen farssi, joka jatkuu edelleen.

Supertähden henkilökohtainen lääkäri Conrad Murray on edelleen syytettynä hoidokkinsa kuolemasta. Murray on jo pitkään toistanut kantansa siitä, että hän ei ollut vastuussa tapahtuneesta. Äskettäin lääkäri väitti oikeudessa Jacksonin mielenterveyden järkkyneen ennen kuolemaansa.

Nyt Los Angelesin tuomioistuimen tuomari Michael Pastor on kieltänyt todistajia puhumasta oikeudessa Jacksonin taannoisista pedofiliasyytöksistä. Pastorin mielestä syytöksien esille tuominen on epäolennainen ja merkityksetön seikka lääkäri Conrad Murrayn oikeudenkäynnissä. Hän kertoi vanhojen syytösten vievän huomion lääkäriä koskevasta oikeudenkäynnistä.

TMZ-julkaisun haltuunsa saamien asiakirjojen mukaan Murray totesi Jacksonin ottaneen tappavan annoksen Propofol-lääkettä hänen tietämättään ja on siksi kokonaan yksin vastuussa kuolemasta. Jo aiemmin on kuitenkin todettu, että Propofol-lääkettä ei olisi saanut edes olla Jacksonin asunnolla, koska sen käyttö sairaaloiden ulkopuolella on kielletty. Ambulanssin saapuessa tähden kotiin lääkäri ei maininnut antaneensa Jacksonille Propofolia.