Mies äänitti poliisia – voi saada 75 vuotta vankeutta!

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Yhdysvaltojen osavaltioista löytyy monia käsittämättömiä lakeja, jotka ovat kuin suoraan satukirjasta. Ikävä kyllä monet näistä laeista ovat täyttä totta. Sen on nyt saanut huomata myös mies, jota odottaa jopa 75 vuoden vankeustuomio.

Suomessa yleisellä paikalla saa kuvata käytännössä mitä tahansa. Myös virantoimituksessa olevaa poliisia. Sama pätee myös suurimmassa osassa Yhdysvaltoja, mutta ei kuitenkaan kaikissa osavaltioissa. Yhä useammat osavaltiot ovat kieltäneet poliisien toiminnan kuvaamisen samalla kun videoita on käytetty poliisin ylilyöntien julkaisemiseen verkossa.

Tässä tapauksessa amerikkalainen Michael Allison äänitti nauhurillaan poliisin toimintaa Illinoisin osavaltiossa. Nyt häntä odottaa viisi eri syytettä, joista kaikista maksimituomio on 15 vuotta. Yhteenlaskettu tuomio voi siis olla 75 vuotta ehdotonta vankeutta. Tuomion pituudella mitattuna poliisin kuvaamista voidaan verrata vakavuudessa esimerkiksi raiskaukseen.