Poliisi ei pidättänyt rikollista – joutui itse vuodeksi vankilaan

Ohhoh! · Stara.fi

Britanniassa on otettu kovat keinot käyttöön poliisin törkeitä laiminlyöntejä vastaan. Skotlannissa on nimittäin tuomittu poliisi peräti vuodeksi vankilaan, koska hän oli tahallaan jättänyt pidättämättä rikollisen.

38-vuotias Michele Selby -niminen naispoliisi sai rysän päältä kiinni kiinalaiseen ravintolaan murtautumassa olleen miehen. Poliisilla oli kuitenkin kiire toimittaa postia toiselle poliisilaitokselle, joten hän päästi rikollisen vapaaksi takavarikoituaan tältä ensin murtovälineet. Murtovälineet nainen heitti poliisiaseman roskalaatikkoon, brittiläinen Metro-lehti uutisoi.

Tapaus sattui Glasgow’n liepeillä Kirkintillochin kaupungissa, jossa Selby oli partioimassa kollegansa kanssa. Murtomies kertoi poliisille olleensa vain korjaamassa ravintolan ovea. Naispoliisi tarkisti kuitenkin miehen taustat ja rikosrekisteristä löytyi kuusi aikaisempaa rikostuomiota. Selby kertoi rikolliselle, että tämä joutuisi todennäköisesti vankilaan jos hänet pidätettäisiin. Pidätystä ei kuitenkaan tehty. Rikollisen sijaan poliisi tuomittiin rankarimman mukaan.