Spermanluovuttajalla jo 150 biologista lasta

Ohhoh! · Stara.fi

Lapsettomuuden hoitoon on käytetty jo pitkään spermanluovuttajia, jotka ovat usein saaneet salata henkilöllisyytensä biologisilta lapsiltaan. Nyt Yhdysvalloissa erään spermanluovuttajan asiakas on selvittänyt luovuttajan henkilöllisyyden.

48-vuotias Cynthia Daily kertoi The New York Times -lehdelle saaneensa viimein selville miehen, jonka spermaa käytettiin seitsemän vuotta sitten hänen munasolunsa hedelmöittämisessä. Samalla kuitenkin paljastui miten hyvin isän siittiöt ovat tehneet kauppansa. Nainen nimittäin selvitti, että sama mies on peräti 150 muun lapsen biologinen isä.

Nainen sai tiedonsa sekä julkisista rekistereistä että tarkoitusta varten perustamansa ryhmän kautta. Hänen mukaansa 150 on tähän mennessä selvinneiden lasten määrä, mutta lapsia löytyy todennäköisesti vielä lisää. Ongelmaksi on nyt muodostunut kuitenkin mahdollinen sukurutsaus, jos jotkut näistä lapsista saavat myöhemmin lapsia yhdessä. Monissa maissa spermanluovuttajien lasten määrää säädellään, mutta Yhdysvalloissa sääntelyä ei ole.