Hammaslääkäri poisti väärän hampaan – kaivoi verisestä jätesäkistä ja pani takaisin

Ohhoh! · Stara.fi

Tällä viikolla Suomessa on kohistu sairaaloiden hoitovirheiden suuresta määrästä ja niiden riittämättömistä karsimisyrityksistä. Hieman paremmin olisi työnsä voinut hoitaa myös eräs brittiläinen hammaslääkäri, joka ihmetyttää nyt saarivaltiossa.

The Mail on Sunday kertoo kuinka Kim Green kauhistui huomattuaan, että hammaslääkäri oli poistanut häneltä vahingossa aivan väärän hampaan. Hän ilmoitti asiasta hammaslääkärille, joka päätti korjata virheen. Hän nimittäin kaivoi poistetun hampaan sairaalajätteille tarkoitetusta roskapussista ja päätti panna sen takaisin potilaan suuhun kaksi tuntia poistamisen jälkeen.

Potilas ei vielä tuossa vaiheessa tiennyt, että hänen hampaansa oli ennen sen palauttamista lojunut muiden sairaalajätteiden, kuten muiden potilaiden veristen ja sylkisten siteiden ja neulojen seassa. Virheen takia alkuperäinen poistettava tulehtunut hammas jäi vielä potilaan suuhun. Pian se kuitenkin tulehtui niin pahasti, että potilas joutui hätäleikkaukseen. Nyt viranomaiset ovat toistaiseksi hyllyttäneet hammaslääkärin toiminnan.