Tutkijat kehittivät uuden hedelmän – tätä Kiiviä ei tarvitse kuoria

Ohhoh! · Stara.fi

Yksi suomalaistenkin suosikkihedelmistä on Uudesta-Seelannista kotoisin oleva kiwihedelmä, eli virallisesti kiivi. Hieman kananmunaa suurempi hedelmä on tunnettu kirpeän maukkaasta maustaan, mutta ongelmaksi on usein muodostunut sen kuori.

Nyt tutkijat ovat kehittäneet kiivistä uuden version, joka on merkittävästi helpompi syödä, koska sitä ei tarvise kuoria. Suuren viinirypäleen kokoinen ja hieman myös näköinenkin hedelmä on saanut nimen kiwee, jonka suomenkielinen vastine on vielä hakusessa. Uutukaisen kuori on erittäin ohut ja sen voi syödä sellaisenaan. Katso kuvat tästä.

Kiweet ovat tulossa myyntiin Britanniassa ensimmäisenä Asda ja Marks & Spencer -kauppaketjuissa. Innoittajana uuden hedelmäversion kehittämiseen olivat lasten vanhemmat, joiden mielestä perinteinen kiivi oli liian vaikeaa syötävää lasten eväslaatikoihin.