Oranki koukussa tupakointiin – turistien vika

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Villieläinpuistojen tarkoituksena on esitellä luonnossa asustavia villieläimiä mahdollisimman autenttisessa ympäristössä. Siten niitä tarkastelevien turistien tulisi välttää kosketusta eläimiin. Eräässä eläintarhassa meno on kuitenkin ollut hieman toista.

Huonosti hoidetusta eläintarhasta takavarikoitu ja sieltä villieläinpuistoon siirretty Shirley-niminen oranki on nimittäin tottunut saamaan eläintarhassa turisteilta tupakkaa. Sen seurauksena viisas kädellinen on oppinut tupakoimaan ja jäänyt samalla koukkuun tupakointiin, BBC News kertoi eilen.

Maanantaina viranomaiset määräsivät, että turistit eivät saa enää antaa Shirleylle tupakkaa. Noin 20-vuotias oranki on määrä siirtää lähiviikkoina Borneon saarelle, mutta samalla eläintenhoitajat odottavat jännityksellä mitä tupakasta vieroittaminen tekee orangille. Tupakkalakon ensimmäisten päivien aikana ongelmia ei ole vielä huomattu.