Turvatarkastajat eivät enää hipelöi lapsia

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Viime aikoina erityisesti Yhdysvalloissa lentokenttien turvatarkastajat ovat syyllistyneet törkeisiin ylilyönteihin, joiden kohteena ovat olleet yleensä naiset ja lapset. Julkisuuteen on tullut kymmeniä tapauksia, jotka ovat jopa seksuaalisia ahdisteluja.

Keväällä 95-vuotias syöpään kuolemaisillaan oleva vanhus pakotettiin riisumaan märkä vaippansa ruumiintarkastuksen yhteydessä. Keväällä entinen Miss USA raivostui, kun turvatarkastaja kosketteli hänen vaginaansa neljä kertaa yhden tarkastuksen aikana. Lukuisia pikkulapsia on myös ahdisteltu tarkoilla ruumiintarkastuksilla. Turvatarkastajia onkin syytetty seksuaalisesta ahdistelusta ja samalla on väläytelty mahdollisuutta, että turvatarkastajat saavat koskettelusta seksuaalista tyydytystä.

Turvatarkastukset maksavat satojamiljoonia, ja niistä huolimatta lentokoneisiin saadaan toistuvasti kuljetettua puukkoja ja jopa pistooleja. Viimeksi WTC-vuosipäivänä opiskelijamies kuljetti tietokonelaukussa puukon turvatarkastuksen läpi. Nyt New York Post uutisoi, että Yhdysvaltojen lentoturvallisuudesta vastaava TSA olisi jättämässä pikkulapset jatkossa rauhaan. Heitä koskevia koskettelusäännöksiä tarkastetaan, eikä lasten enää tarvitse riisua kenkiään turvatarkastuksessa.