Oikeus päätti: Prostituoitu laskutti asiakkaalta ylihintaa

Ohhoh! · Stara.fi

Seksin myyminen ja ostaminen on monissa maissa laitonta, ja asia on parhaillaan kuuma puheenaihe ympäri maailmaa. Nyt Britanniassa on käsitelty oikeudessa prostituoidun asiakkaaltaan laskuttamaa summaa.

Prostituoitu Dawn Dunbar oli laskuttanut kansainvälisen leluyhtiön johtajalta viikon seksipalveluista yhteensä 24.000 euroa. Oikeudenkäynti liittyy suurempaan kokonaisuuteen, jossa johtajaa epäillään miljoonien kavalluksesta ja prostituoitua puolestaan veronkierrosta.

Tuomari Stephen John ihmetteli oikeudenkäynnissä ääneen prostituoidun hinnoittelua ja kysyi miten nainen kykenee perustelemaan hintatason, joka on moninkertainen vallitsevaan nähden.

– Minä en asettanut hintaa. Summa oli se, jonka herra oli valmis maksamaan ja minkä arvoisena hän palvelujani piti, Dunbar kertoi oikeudelle.

Nainen haastettiin oikeuteen siksi, että syyttäjän mukaan prostituoitu oli saanut rahaa lahjoituksena eikä palkkiona seksipalveluista. Seksipalvelujen lisäksi johtaja oli ostanut naiselle 150.000 euron arvoisen Bentley Continental -auton, joka on nyt takavarikoitu.