VR:n surkea mahalasku – kansa matkustaa ilmaiseksi!

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen junaliikenne on ollut eilisestä saakka kaaoksessa, kun VR otti käyttöön uuden lipunmyyntijärjestelmänsä. Viallinen palvelu kaatui heti kättelyssä verkossa, eikä ongelmia ole saatu korjattua. Tänään ongelma on paisunut entisestään.

Staran saamien tietojen mukaan merkittävä osa junamatkustajista reissaa parhaillaan kaukojunissa ilmaiseksi. Lipunmyyntitoimistot ovat teknisten ongelmien vuoksi kiinni ympäri maata, jolloin tuhannet joutuvat ostamaan lippunsa junien konduktööreiltä.

Konduktööreillä ei ole kuitenkaan aikaa myydä lippuja kaikille varsinkin lyhyillä matkoilla, joten merkittävä osa matkustaa parhaillaan ilmaiseksi. Samalla esimerkiksi Visa Electron -korttien käyttäjät eivät ole saaneet lainkaan lippuja, koska kortit eivät junassa käy ja asemien lipunmyynnit ovat kiinni. VR pahoittelee tilannetta.

– Nyt on ollut tässä ongelmia. Valitettavasti asemilla ei ole pystynyt ostamaan lippuja, mutta konduktöörit myyvät lippuja junissa. Sehän se on nyt tietenkin, että kaikille ei ehdi myydä. Parhaansa konduktöörit kuitenkin tekevät, VR:n tiedottaja Annika Itkonen kommentoi tilannetta Staralle.