Simpsoneiden olutmerkin myynti Suomessa torpattiin heti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin animaatiosarja Simpsonit on tullut jossain muodossa tutuksi varmasti kaikille suomalaisille. Hittisarjassa Simpsoneiden perheen isä Homer rakastaa Duff-olutmerkkiä, jota hän ryystääkin kohtalaisia määriä Moen kapakassa ja vaikkapa messuilla.

Nyt Duff-olut on yrittänyt saapua Suomen markkinoille, mutta yritys on torpattu heti alkuunsa. Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira on kieltänyt oluen myynnin 50.000 euron sakon uhalla. Viraston tiedotteen mukaan se on kieltänyt Vino Vinces Oy:tä jatkamasta Duff-oluen luovuttamista Suomen markkinoille siten, että olutpakkauksen ulkoasussa käytetään Simpsonit-animaatiosarjan Duff-oluttölkissä esiintyvää tai tätä läheisesti muistuttavaa kirjoitusasua.

Simpsonit-animaatiosarjassa esiintyvän Duff-oluen ja Vino Vinces Oy:n maahantuoman Duff-oluen pakkaukset ovat nimen, tekstin ja koko ulkoasun perusteella hyvin samanlaisia. Varsinkin Duff-olutpullossa käytetty kirjasintyyppi luo vahvan mielleyhtymän alaikäistenkin seuraamaan Simpsonit-animaatiosarjaan. Valvira katsoo, että Duff-olutpullon ulkoasu vetoaa alkoholilain vastaisesti alaikäisiin.