Miljoonia ehkäisypillereitä vedettiin myynnistä – eivät suojaa raskaudelta

Ohhoh! · Stara.fi

Britanniassa on syntynyt valtava kohu viallisista ehkäisypillereistä, jotka eivät suojaakaan käyttäjiää raskaudelta. Myynnistä on nyt vedetty miljoonia ehkäisypillereitä ja käyttäjiä on varoitettu tilanteesta.

Qualitest Pharmaceuticals -yhtiön mukaan ehkäisypilleireiden käyttäjillä on ”vakava riski” tulla raskaaksi. Yhtiö on ilmoittanut syyksi pakkausvirheen, jossa pillereiden takana oleva kalenteri oli kääntynyt väärin päin. Lisäksi esimerkiksi parasta ennen -päivä oli jäänyt pois pakkauksesta, ABC News uutisoi.

Yhtiön mukaan tilanteesta ei aiheudu käyttäjille muita terveydellisiä ohjelmia. Samalla se kuitenkin suosittelee käyttäjien tekevän raskaustestin välittömästi. Yhtiö on nyt vetänyt kaikki vialliset tuotteet myynnistä ja pyytänyt käyttäjiä palauttamaan tuotteet apteekkeihin. Vialliset tuotteet ovat Cyclafem, Emoquette, Gildess, Orsythia, Previfem ja Tri-Previfem -merkkisiä.