Poliisin nopeuskamera oli laiton – 24 500 autoilijan sakkomaksut palautetaan

Ohhoh! · Stara.fi

Britanniassa viranomaiset ovat joutuneet noloon tilanteeseen, kun Dorsetissa sijaitseva poliisin nopeuskamera on osoittautunut laittomaksi. Nyt peräti 24.500 autoilijaa saa sakkorahansa takaisin.

Nopeuskamera oli sijoitettu vuonna 1997 alueelle, jossa oli 30 mailin nopeusrajoitus. Nyt eräs tuomari kuitenkin huomasi tieosuuden asiakirjoja tutkiessaan, että Seatown Road -tien nopeusrajoitus oli laiton. Hän tutki tien asiakirjoja selvittäessään rekkakuskin ylinopeutta.

Vuosien varrella nopeuskamera on tuottanut 1,5 miljoonan punnan edestä sakkomaksuja, jotka on nyt määrätty palautettavaksi autoilijoille. Lisäksi sadat sakkonsa oikeuteen vieneet saavat oikeudenkäyntikulunsa takaisin. Autoilijoista 127 halusi ohjata palautettavat rahat hyväntekeväisyyteen.

Nyt tieosuuden paperit ovat kunnossa ja nopeuskamera laillisesti toiminnassa.