Mies, tottele povipommia ja kopeloi heti kiveksiäsi

Nettivideot Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa käynnistettiin äskettäin syöpäjärjestöjen Taskubiljardi-kampanja, jolla miehiä kannustettiin koskettelemaan kiveksiään ja huolehtimaan terveydestään. Kampanjan keulahahmona toimi lumilautailija Eero Ettala, ja tietoa kampanjasta jaettiin muiden muassa pelien muodossa.

Maailmalla vastaava kampanja on toteutettu selvästi rohkeammin, sillä maineikas alusvaatemalli Rhian pestattiin kampanjavideon tähdeksi. Alusvaatteisillaan keikistelevä kaunotar nähdään yllättäen kivekset jalkovälissään. Seuraavaksi Rhian opastaa käytännössä miten miesten tulee ensi tilassa testata kivestensä kunto.

Kivessyöpä on nuorten 18-35-vuotiaiden miesten yleisin syöpäsairaus, jonka löytämiseen voi itse vaikuttaa tunnustelemalla kiveksiään. Lääkärin puoleen kannattaa kääntyä kiveksessä tuntuvan kyhmyn, jomotuksen tai kivun vuoksi. Oireina voi olla myös toisen kiveksen suurentuminen. Jokaiseen kiveksen sisäiseen kyhmyyn tai muihin oireisiin pitää suhtautua vakavasti kunnes lääkäri on todennut, ettei kysymys ole syövästä.