Tuhannet rynnivät alusvaatteisillaan kaupungille – silmänruokaa riitti

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin on nähty erilaisia nakuilutempauksia, joissa ihmiset ovat esimerkiksi juosseet ympäri Helsinkiä alastomana. Nyt Yhdysvalloissa ei ole kuitenkaan menty aivan yhtä pitkälle. Salt Lake Cityssä järjestettiin nimittäin alusvaatetempaus.

Tuhannet ihmiset kerääntyivät kaupungin keskustaan vain alusvaatteisilleen pukeutuneena. Salt Lake City Utah Undie Run keräsi nimittäin arviolta 3.000 miestä ja naista, FOX13 uutisoi. Osallistujien paljaille vartaloille oli maalattu homoliittoja kannattavia iskulauseita. Järjestäjien mukaan samalla rikottiin aikaisempi maailmanennätys 55 henkilöllä. Tapahtumasta aiotaan tehdä jokavuotinen perinne.

Tempauksen tarkoituksena oli vastustaa tiukkapipoisten mormonien maineessa olevien utahilaisten takakireyttä ja rikkoa stereotypioita. Kaikenlainen konservatismi on osavaltiossa vallallaan, ja esimerkiksi homoliitot tyrmättiin selvin lukemin.