Oikeudenkäynti: ”Michael Jackson tappoi itsensä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kesäkuussa tuli kuluneeksi kaksi vuotta poptähti Michael Jacksonin kuolemasta. Supertähden henkilökohtainen lääkäri Conrad Murray on eilen alkaneessa oikeudenkäynnissä syytettynä hoidokkinsa kuolemasta. Jackson kuoli lääkkeiden yliannostukseen.

Eilen alkaneessa oikeudenkäynnin pääkäsittelyssä lääkärin puolustus esitti pääargumenttinaan, että Michael Jackson tappoi itsensä ottamalla yhteensä kahdeksan kahden milligramman Lorazepam-pilleriä ja lisäksi tappavan annoksen erittäin voimakasta Propofol-lääkettä.

Pari viikkoa sitten ensihoitaja Richard Senneff nimittäin väitti tähden lääkärin sanoneen hänelle kuolleen Michael Jacksonin edessä ”hän on aivan kunnossa”.

– Hän on aivan kunnossa ja ei ole mitään hätää. Michael harjoitteli koko yön, joten minä vain hoidan hänen nestehukkaansa, lääkäri Conrad Murrayn väitettiin sanoneen ensihoitajalle Daily Mirror -lehden saamien oikeuden asiakirjojen mukaan.

Senneff oli ensimmäinen ensihoitaja, joka näki menehtyneen supertähden. Senneff väitti myös tähden henkilääkärin valehdelleen Jacksonin lääkityksestä. Ensihoitaja oli kysynyt elottoman supertähden edessä Murraylta, onko Jacksonille annettu jotain lääkettä. Murray väitti ettei ole, vaikka myöhemmin selvisi hänen antaneen laulajalle Lorazepam-unilääkettä.

TMZ-julkaisun haltuunsa saamien asiakirjojen mukaan Murray totesi Jacksonin kuitenkin ottaneen tappavan annoksen Propofol-lääkettä hänen tietämättään ja on siksi kokonaan yksin vastuussa omasta kuolemastaan. Jo aiemmin on kuitenkin todettu, että Propofol-lääkettä ei olisi saanut edes olla Jacksonin asunnolla, koska sen käyttö sairaaloiden ulkopuolella on kielletty. Ambulanssin saapuessa tähden kotiin lääkäri ei maininnut antaneensa Jacksonille Propofolia.