230 000 000 euron aarre löytyi merenpohjasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Seikkailutarinoista, Aku Ankka -lehdistä ja saduista tutut tarinat aarrelaivasta ovat käyneet toteen, kun meren pohjasta on löytynyt historian suurin saalis arvometalleja. Atlantin pohjassa makaavassa aluksessa on arviolta 230 miljoonan euron edestä hopeaa.

Irlannin edustalta merestä löydetty alus ei ole merenkäynnin historiassa kovinkaan vanha, sillä kyseessä on saksalaisen sukellusveneen torpedolla vuonna 1941 upotettu SS Gairsoppa. Alus joutui eroamaan saattueesta sääolosuhteiden takia ja eksyi.

Laivan mukana pohjaan painui Intiasta saakka laivattu englantilaisten hopea-aarre, mutta aluksella oli myös terästä ja teetä. Aluksen löysivät nyt amerikkalaiset aarteenetsijät, jotka olivat etsineet sitä lähes 20 vuoden ajan. Asiasta uutisoinen Mirror-lehden mukaan löytäjät saavat pitää 80 prosenttia löydöstään itsellään, ja loput tulee palauttaa Britanniaan.