Michael Jackson kuoli lääkärin viivyttelyn takia?

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Michael Jacksonin kuoleman käsittely alkoi tällä viikolla tuomioistuimessa Los Angelesissa. Tähtiartistin henkilääkäriä Conrad Murrayta syytetään hoidokkinsa kuolemasta. Jacksonin ruumiinavauksesta selvisi tämän kuolleen Propofol-lääkkeen yliannostukseen.

Oikeudenkäynnissä on selvinnyt lukuisia epäilyttäviä seikkoja. Jacksonin lääkäri Conrad Murray nimittäin pyysi tähden henkivartijaa Alberto Alvarezia piilottamaan Propofol-lääkkeet ennen ambulanssin saapumista Jacksonin asunnolle. Nyt oikeustaistossa on selvinnyt, että Murray soitti Jacksonin assistentille Michael Amir Williamsille ja kertoi supertähden saaneen ”erittäin pahan kohtauksen”.

Murray oli soittanut assistentille peräti 11 minuuttia ennen varsinaista hätäpuhelua. Tämä viittaa tahalliseen viivyttelyyn, joka on voinut johtaa supertähden kuolemaan. Williams painotti oikeudenkäynnissä sitä, että lääkäri ei missään vaiheessa pyytänyt miestä soittamaan hätänumeroon.

Assistentti kertoi ajaneensa pian Jacksonin Los Angelesin asunnolle puhelun jälkeen ja näki ensihoitajien kuljettavan tähden ruumista paareilla. Hän kertoi henkilääkäri Murrayn olleen suunniltaan kauhusta ja näyttäneen hätääntyneeltä.

Jacksonin assistentti kertoi ajaneensa autolla ambulanssin perässä sairaalaan tähden kolmen lapsen kanssa. Hän kertoi paniikissa olleen Murrayn pyytäneen Williamsilta kyydin takaisin Jacksonin talolle. Assistentti kertoi lääkärin nimittäin halunneen palata laulajan makuuhuoneeseen ”putsaamaan vaahdot”.