Tämä sana pysyy kiellettynä Facebookissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhteisöpalvelu Facebook muuttui tällä viikolla radikaalisti, kun palvelun 800 miljoonaa käyttäjää saivat käyttöönsä uudistuneen profiilisivun. Samalla palvelu on uudistamassa myös muita toimintojaan, sillä tykkää-verbin lisäksi tulossa on runsaasti muitakin toimintoja.

Käyttäjät ovat jo vuosien ajan odottaneet myös peukkua alas, eli ”en tykkää” -toimintoa. Nyt Facebook on julkaissut sovelluskehittäjille uuden palvelualustan, jossa kyseisen verbi on kuitenkin estetty palvelussa käytettävistä sovelluksista.

Ominaisuuden puuttumisen ongelmaksi on muodostunut esimerkiksi palvelussa yleiset huijausviestit, koska käyttäjät eivät nykyisellään voi varoittaa niistä muita käyttäjiä antamalla peukkua alaspäin. Uusia verbejä voidaan käyttää muiden muassa osoittamaan, että Pekka omistaa Audin, Sanna haluaa Playstationin, Suvi lukee Staraa tai Mikko osallistuu Apulannan keikalle.