Kohuttu suomalainen Rekonstruktio-ohjelma hyllytettiin – tässä syy

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa sattuu vuosittain useita tapauksia, joissa televisio-ohjelmia hyllytetään erinäisistä syistä. Usein syynä ovat oikeudenkäynnit tai muut epäselvyydet ohjelmien oikeuksissa. Nyt Suomessakin on jouduttu hyllyttämään jo etukäteen runsaasti näkyvyyttä saanut televisio-ohjelma.

Jim-kanavan oli määrä ryhtyä esittämään Rekonstruktio-ohjelmaa, jossa tunnettuja rikoksia lavastettiin uudelleen. Ohjelma on kuitenkin toistaiseksi hyllytetty, Iltalehti vahvistaa tänään. Ensimmäisenä asiasta kertoi kuitenkin ohjelman juontaja, oikeustieteen tohtori Kari Uoti. Hän esitti samalla myös oman näkemyksensä hyllytyksen syystä.

– Huomenna uutisoidaan Nelosen alakanava Jimin päätös siirtää Rekonstruktio-ohjelma tulevaisuuteen, koska kanavalla pelätään, että murhasta syytetty, nytttemmin näytön puutteessa vapautettu todennäköinen murhamies pahastuu, jos hänen tekemisiään arvioidaan kriittisesti televisiossa, Kari Uoti kirjoitti keskiviikkona.