Lutkat marssivat jälleen kaduille – poliisi voimaton

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen kuinka New Yorkin poliisit ovat viime päivinä varoittaneet naisia kävelemästä julkisilla paikoilla minihameissa ja muuten paljastavissa asuissa. Wall Street Journal -lehti kertoi poliisien pysäyttäneen naisia ja kritisoineet heidän paljastavia asuvalintojaan.

Brooklynin alueella on tapahtunut viime aikoina runsaasti seksuaalirikoksia, mutta poliisi ei ole toistaiseksi saanut tekijöitä kiinni. Naisten mielestä viranomaiset yrittävät vierittää syytä seksirikoksista naisille ja heidän asuvalinnoilleen. Tästä syystä kaupungissa on organisoitu Lutkamarssi, jollaisia nähtiin taannoin myös Suomessa. New Yorkin lutkamarssi järjestetään tänään.

Kanadasta alkunsa saaneet SlutWalk-tapahtumat ovat saaneet suuren suosion ja levinneet maailmalle. Tapahtumien tarkoituksena on korostaa, että naiset eivät ole pukeutumisellaan vastuussa seksuaalirikoksen uhriksi joutumisestaan, vaan että vastuu on aina tekijän.