RAY rikkoo lakia pelilehdellään?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on viime vuosina käyty oikeudenkäyntejä uhkapeli- ja pokerimainoksia julkaisseita lehtiä vastaan. Tuomioistuimet ovat määränneet lehtiä rangaistuksiin, ja tuomioita on pidetty vähintäänkin kyseenalaisina. Nyt pelimainonnan suitsimista vaatinut Raha-automaattiyhdistys RAY on mahdollisesti itsekin syyllistynyt vastaaviin laittomuuksiin.

Markkinointi & Mainonta -lehti uutisoi tänään, että poliisihallitus selvittää Raha-automaattiyhdistyksen julkaisemaa Raymond-lehteä. Arpajaislaki teki taannoin pokerilehtien julkaisemisen mahdottomaksi, mutta nyt RAY astuu lehdellään sisällöllisesti samalle alueelle aikaisempien pokerilehtien kanssa.

– Elämyksellinen markkinointi on kielletty. Vähintäänkin kaukalon reunoja kolkutellaan tässä lehdessä, poliisihallituksen arpajaishallintopäällikkö Jouni Laiho kommentoi Markkinointi & Mainonta -lehdelle.

Raymond-lehden päätoimittaja ja Raha-automaattiyhdistyksen viestintäpäällikkö Miikka Kimari totesi Markkinointi & Mainonta -lehdelle, ettei Raymond-lehti ole laiton, koska siinä ”ei käytetä imperatiivia”.