Suomen euroviisukarsintoihin 540 demoa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen euroviisukarsinnat toteutetaan nyt uudella nimellä, kun Suomen viisua haetaan Uuden Musiikin Kilpailulla. Nyt esikarsintojen ilmoittautumisaika on umpeutunut, ja määräaikaan mennessä kisaan lähetettiin mukaan 540 demoa.

– Demojen suuri määrä yllätti meidät täysin. Suomessa tehdään todella hyvää musiikkia, tästä tulee hieno ensimmäinen Uuden Musiikin Kilpailu, tuottaja Anssi Autio iloitsee.

Viime vuonna euroviisukarsintoihin lähetettiin 277 demoa, joten nyt määrä on lähes tuplaantunut aikaisemmasta. Uuden Musiikin Kilpailussa on mukana sekä tunnettuja että tuntemattomia artisteja.

– Mukana olevien musiikkityylien kirjo on valtava: naispuoliset singer-songwriterit on yksi silmäänpistävä ryhmä, samoin perinteistä suomirokkia esittävät yhtyeet. Mukana on myös iskelmää ja poppia, mutta yllättävän vähän metallia.

Seuraavaksi Uuden Musiikin Kilpailun esiraati valitsee jatkoon menijät. Bändien ja artistien matkaa kohti Uuden Musiikin Kilpailun helmikuista finaalia seurataan syksystä lähtien. Kilpailun voittaja esiintyy satamiljoonaiselle yleisölle Euroviisuissa Azerbaidzanissa toukokuussa.