Google Mapsissa runsaasti rasistisia paikannimiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa oli vielä 1960-luvulla runsaasti rasismia, jonka johdosta mustaihoisia syrjittiin ja pidettiin toisen luokan kansalaisina. Aiheesta kertoo perjantaina ensi-iltansa saava elokuva Piiat, jonka pääosassa nähdään Emma Stone ja Viola Davis. Tuon ajan merkit kummittelevat kuitenkin yhä edelleen esimerkiksi paikannimissä ja kartoilla.

Esimerkiksi maailman suurin karttapalvelu Google Maps löytää edelleen kymmenittäin rasistisia paikannimiä. Niitä ovat esimerkiksi Negrohead Lake Nebraskassa, Negrohead Peak Nevadassa ja Dead Negro Slough Mississippissä. Lisäksi Australiasta löytyvät esimerkiksi Nigger Creek Queenslandissa ja Nigger Hill Länsi-Australiassa.

Osataan sitä kuitenkin myös Suomessakin, sillä esimerkiksi Vaasassa oli vielä jokunen vuosi sitten kokonainen asuinalue nimeltä Neekerikylä. Sittemmin alueen nimi on jo vaihdettu Aaltopuistoksi, mutta kadunnimessä muinaisjäänne on edelleen olemassa.