Lotta on Suomen sähäkin silmälasimalli

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen sähäkin silmälasimalli 2011 on 17-vuotias Lotta Helminen Pirkkalasta. Optikkoketju Specsaversin neljättä kertaa järjestämä silmälasimallikilpailu keräsi ennätysmäärän osallistujia, kun yli 500 mallikandidaattia ympäri Suomen ilmoittautui mukaan kisaan.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Merika Koivusalo Ulvilasta ja kolmanneksi Niko Toppari Kauhavalta. Kovatasoinen finaali järjestettiin Kaapelitehtaalla Voicen Muotiviikon avajaisiltana. Voittaja sai palkinnoksi sopimuksen mallitoimisto Portfolion kanssa ja luksusloman New Yorkiin.

Kuva: Nadi Hammouda

Suomen sähäkin silmälasimalli -kilpailu on maailman ensimmäinen ja ainoa silmälaseja tyylikeinona korostava mallikilpailu, jossa valttia on edustavan ulkonäön lisäksi persoonallisuus, sanavalmius sekä ennen kaikkea positiivinen ja rento asenne. Kaapelitehtaalle finaalia seuraamaan saapunut yli tuhatpäinen yleisö sai ihailla syksyn ja talven kuumimpia muotitrendejä, kun kymmenen finalistia asteli catwalkille kukin kahteen eri lookkiin stailattuna, tyyliä täydentävin silmälasein.

Aiempina vuosina Vuoden Pokaksi on äänestetty pop-tähti Antti Tuisku, tyylitaituri Jorma Uotinen sekä viihteen moniottelija Simo Frangén. Kisan monivuotinen suosio osoittaa, että silmälasien käyttö on muuttumassa entistä suositummaksi sekä nuorten että vanhempien käyttäjien keskuudessa.