Michael Jacksonin lääkäri tilasi laatikoittain tappavia lääkkeitä

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Poptähti Michael Jacksonin reilut kaksi vuotta sitten tapahtunutta kuolemaa puidaan parhaillaan oikeudessa Yhdysvalloissa. Samalla tapauksesta on tullut ilmi uusia käänteitä ja lääkärin tilanne on muuttunut tukalaksi.

Oikeudenkäynnin alkuvaiheissa selvisi supertähden henkilääkärin Conrad Murrayn toimineen varsin erikoisesti elottoman Michael Jacksonin ruumiin edessä. Hän nimittäin muun muuassa viivytteli hätänumeroon soittamista. Murray myös pyysi Jacksonin turvamiestä piilottamaan laulajan tappaneet Propofol-lääkkeet ennen hätänumeroon soittamista.

Nyt oikeudenkäynnin kuudentena päivänä on selvinnyt, että Murray oli tilannut laatikollisen Propofol-lääkkeitä apteekkari Tim Lopezilta. Female First -sivuston mukaan Murray tilasi ensimmäisen kerran Propofol-lääkkeitä 6. huhtikuuta vuonna 2009. Sen jälkeen hän tilasi niitä lisää neljän laatikollisen verran.

TMZ-julkaisun haltuunsa saamien asiakirjojen mukaan Murray on kuitenkin todennut Jacksonin ottaneen tappavan annoksen Propofol-lääkettä hänen tietämättään ja on siksi kokonaan yksin vastuussa kuolemasta. Jo aiemmin on kuitenkin todettu, että Propofol-lääkettä ei olisi saanut edes olla Jacksonin asunnolla, koska sen käyttö sairaaloiden ulkopuolella on kielletty. Ambulanssin saapuessa tähden kotiin lääkäri ei maininnut antaneensa Jacksonille mitään lääkkeitä.