Mestarihakkeri jakaa tiirikkaa käyntikortissaan – katso kuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman tunnetuimpiin hakkereihin lukeutuva amerikkalainen Kevin Mitnick on toiminut tähän mennessä kahden hakkerielokuvan esikuvana, ja hänet tuomittiin aikoinaan vuosiksi vankilaan tunkeuduttuaan luvattomasti lukuisiin tietojärjestelmiin. Nykyisin hän on arvostettu tietoturva-alan asiantuntija.

Kevin Mitnick oli 90-luvulla maailman etsityin hakkeri, ja FBI sai hänet lopulta kiinni vuonna 1995. hän sai viiden vuoden vankilatuomion, mutta internetiä Mitnick ei saanut käyttää kahdeksaan vuoteen. Stara tapasi Kevin Mitnickin muutama vuosi sitten, kun hän oli Suomessa vierailemassa tietoturvaseminaarissa. Miehen käyntikortti on poikkeuksellisen mieleenpainuva, sillä metallinen kortti sisältää irrotettavat tiirikat.