Applen palvelimet eivät kestäneet iPhone-ruuhkaa

Digi · Stara.fi

Apple toi eilen yleiseen jakeluun käyttöjärjestelmänsä uuden iOS 5 -päivityksen kannettaviin laitteisiinsa, ja kovasti odotetun päivityksen saama suosio ylitti ilmeisesti Applen odotukset. Päivitystä jakaneet serverit eivät nimittäin kyenneet palvelemaan kaikkia halukkaita.

Suurimmalla osalla käyttäjistä päivitykset sujuivat ongelmitta. Suomalaisilla ja ulkomaisilla Apple-keskustelupalstoilla kävi kuitenkin ilmi, että monilla oli ollut ongelmia päivittämisessä.

Erityisesti laitteen päivityksen varmistamisessa Apple servereiltä oli ongelmia juuri ruuhkasta johtuen. Tästä syystä miljoonat päivitykset jäivät kesken. Suomen aikaa yön tunteina palvelu oli välillä kokonaan pois käytöstä.

Seuraava pullonkaula muodostui heti tämän jälkeen yhtiön tarjoamaan MobileMe-palveluun, josta miljoonat puhelimet yrittivät samanaikaisesti noutaa käyttäjien varmuuskopioita laitteisiin. Ongelmien takia suuri määrä käyttäjiä sai laitteensa päivitettyä muuten, mutta puhelimen yhteystiedot ja kalenterit jäivät tyhjiksi.