Suomalaisen musiikin viikko nyt ensimmäistä kertaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Valtakunnallinen Suomalaisen musiikin viikko on kotimaiseen musiikkiin keskittyvä teemaviikko, joka alkaa Tampereelta Musiikki & Media -messuilta torstaina 20. lokakuuta ja päättyy Helsingin Musiikkimessuihin sunnuntaina 30. lokakuuta.

Musiikkituottajat ry:n järjestämän kattokampanjan tarkoituksena on tukea suomalaista musiikkia, kotimaisia artisteja ja musiikkikulttuuria sekä kiinnittää huomiota musiikin eri tyylilajeihin samanarvoisina. Suomalaisen musiikin viikko yhdistää eri musiikkityylien tapahtumat yli viikon kestäväksi valtakunnalliseksi tapahtumaksi.

Tapahtuma esittelee kuluvan syksyn kotimaisia uutuusjulkaisuja ja sen aikana järjestetään artistivierailuja levykauppoihin sekä kauppiaiden erikoistarjouksia, eri musiikkilajien keikkoja, konsertteja ja kantaesityksiä. Kyseessä ei ole hintakampanja vaan musiikkitapahtuma.

Suomalaisen musiikin viikon aikana julkaistaan useita odotettuja uutuuslevyjä, kokoelmia ja uusintajulkaisuja. Yksi kevyen musiikin kiinnostavimmista uutusjulkaisuista on Topi Sorsakosken viimeiseksi jäänyt albumi Tummansininen sävel, joka julkaistaan 26. lokakuuta. Samana päivänä julkaistaan Lauri Tähkän soololevy Polte, Lassi Valtosen debyyttilevy Kukin tyylillään sekä Popedan studiolevy Voitto. Päivänvalon saavat myös Suvi Teräsniskan uutuus Pahalta piilossa sekä Club For Five –yhtyeen Ihmiset-albumi. Myös Jimi Tenor & Abdissa Assefa julkaisevat uuden studioalbumin Itetune.