Facebook-oikeudenkäynti maksoi kaksosille 13 miljoonaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuonna valkokankaalla nähtiin Social Network -elokuvassa kuinka Facebook-yhteisömedia sai alkunsa. Tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa eräänä sivujuonteena esitettiin myös kuinka Tyler ja Cameron Winklevoss vaativat osuutta hittituotteesta ja sellaisen myös myöhemmin saivat yhteisellä sopimuksella.

Winklevossit saivat korvauksena 65 miljoonaa dollaria ja osuuden Facebookin osakkeista vuonna 2008. He ryhtyivät kuitenkin vaatimaan lisää rahaa, kun Facebook kasvoi maailman suurimmaksi yhteisömediaksi ja sen arvo nousi kymmeniin miljardeihin. Keväällä yhdysvaltalainen tuomioistuin päätti, että vuoden 2008 sopimus pitää, ja että veljekset eivät ole oikeutettuja lisäkorvauksiin.

Kaksoset eivät tyytyneet ratkaisuun ja se tuli kalliiksi. Hollywood Reporter nimittäin uutisoi, että oikeudessa hävinneet Winklevossit ovat nyt joutuneet maksamaan oikeudenkäyntikuluja käsittämättömät 13 miljoonaa dollaria.