Joonas Koivisto on Suomen Olutmestari 2012

Viihdeuutiset · Stara.fi

Baarimestari Joonas Koivisto Tampereelta Gastropub Nordicista on Suomen Olutmestari 2012. Olutkisälleiksi valittiin Veera Pastinen ja Sampo Järvi. Suomen Olutmestari -kilpailu järjestettiin 2011 jo neljännen kerran.

Suomen suurimman olutkilpailun finaalissa kilpaili viisi loppukilpailuun tiensä taitanutta oluen tarjoilun, tyylin ja tietämyksen ammattilaista. 24-vuotias Joonas Koivisto on työskennellyt ravintola-alalla kuusi vuotta ja hän on valmistunut Mustialan pienpanimokoulusta. Gastropub Nordic on pohjoismaiseen juoma- ja ruokakulttuuriin erikoistunut ravintola Tampereen sydämessä Otavalankadulla.

Joonas Koivisto pääsee pian näyttämään taitonsa kansainvälisesti, 26. lokakuuta järjestetään jo 15. Stella Artois World Draught Master, jonka kisapaikkana on Argentiinan Buenos Aires. Suomen tuore Olutmestari pääsee siis eksoottiseen kansainväliseen finaaliin.

– Olut ja olutkulttuuri ovat intohimoni. Vaikka kilpailutilanne on aika epätavallinen tuomaristoineen ja yleisöineen, otin rennosti ja nautin joka hetkestä. Samalla rennon mutkattomalla tyylillä mennään kansainväliseen loppukilpailuun, Joonas kertoo.