Tutkija: Pelaaminen aiheuttaa dementiaa lapsissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tietokoneilla ja konsoleilla pelaamisen vaaroista on puhuttu jo vuosia, mutta kovin uskottavia tutkimustuloksia väitteet eivät ole saaneet tuekseen. Nyt vuorossa on jälleen erään tiedenaisen ulostulo, sillä neurokirurgiaan erikoistunut Greenfield väittää pelaamisen aiheuttavan dementiaa lapsille.

Pelien lisäksi Greenfield laskee samaan joukkoon myös Facebookin. Lapset voivat viettää vuodessa tuhansia tunteja aikaansa Facebookin ja pelien äärellä sen sijaan, että he olisivat leikkimässä muualla. Greenfieldin mukaan näyttöruudun liiallinen tuijottaminen voi aiheuttaa aivotoiminnan passiivisuutta, kun kaikki tekeminen suoritetaan tosielämän sijaan näyttöruudun kautta.

Tutkija kertoo The Sun -lehden mukaan havainneensa, että liiallinen ruudun edessä eläminen voi johtaa siihen, että aivotoiminta jää osittain pysyvästi passiiviseksi ja johtaa siten dementiaan jopa lapsilla. Greenfield haluaa passittaa lapsia nykyistä enemmän ulos, jossa aivotoiminta saa monipuolisempia virikkeitä. Hän kertoi asiasta Dorsetissa järjestetyssä seminaarissa.