Suomalaisille elokuville pääpalkinto Yhdysvalloissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Chicagossa tehtiin suomalaista elokuvahistoriaa, kun molemmat Gold Hugo -pääpalkinnot tulivat Suomeen. Aki Kaurismäen Le Havre voitti pääpalkinnon kansainvälisten elokuvien sarjassa ja Zaida Bergrothin elokuva Hyvä poika New Directors -sarjassa.

Le Havren perustelut kuuluvat: ”Aki Kaurismäen mestarillisesta elokuvaohjauksestaan ja hänen tyylitellystä ja silti hyvin humaanista kuvauksestaan laittomasta maahanmuutosta.” Hyvä poika taas sai palkinnon ”todellisesta psykologisesta näkemyksestään”. Perustelut jatkuvat seuraavasti.

– Ekonominen olematta turhan abstrakti, elokuva näyttää jokaisen henkilönsä itsekkäänä, mutta riippuvaisena jostain toisesta, paljastaen heidän epävakaat perhesuhteensa. Ohjaaja Zaida Bergroth tekee vaikutuksen kyvyllään luoda henkilöhahmoja ja heidän ympäristöjään uskottavilla ja silti järkyttävillä tavoilla.

Keväällä kotimaan ensi-iltansa saanut Hyvä poika kilpailee parhaillaan Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnosta. Palkintolautakunnan puheenjohtaja on Helen Miller. Chicagon kansainväliset elokuvajuhlat on yksi Yhdysvaltojen tärkeimpiä elokuvafestivaaleja.