Kohuväite maailman ensimmäisestä UFO-todisteesta – katso kuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kuluneen vuoden aikana maailmalla on tehty merkittävästi tavallista enemmän UFO-havaintoja. Niitä tehtiin kuitenkin jo yli sata vuotta sitten, ja ensimmäinen kuvattu UFO on vuodelta 1883. Nyt kuvan aitous on kuitenkin asetettu kyseenalaiseksi.

Tuoreen paljastuksen mukaan tuolloin kuvattu UFO onkin mahdollisesti ollut tappava asteroidi, joka tuli poikkeuksellisen lähelle maata. Osuessaan se olisi voinut tappaa koko ihmiskunnan planeetaltamme, sillä sen arvioidaan olleen kooltaan samaa luokkaa kuin dinosaurukset surmannut asteroidi.

Kuvan ikuisti aikoinaan meksikolainen astronomi Jone Banilla 12. elokuuta 1883. Kuva julkaistiin kahden vuoden kuluttua L’Astronomie -lehdessä, jossa se nimettiin ensimmäiseksi todisteeksi ufoista. Nyt Meksikon yliopisto on kuitenkin tutkinut asiaa ja päätynyt asteroidin kannalle, Universe Today -lehti uutisoi.