Jussi Selo julkaisee soololevyn – pesäeroa Uniklubiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viisi studioalbumia ja kokoelmalevyn Uniklubin rivistössä julkaisseelta Jussi Selolta ilmestyy debyyttisoololevy maaliskuussa. Tätä ennen kyseiseltä, vielä nimeämättömältä albumilta kuullaan Nefernefernefer-single, joka on nyt saatavana digikaupoista.

Nefernefernefer-nimi on peräisin Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinen -kirjasta, josta Jussi Selo on ammentanut enemmänkin aiheita soololleen. Nefernefernefer on nainen, johon Sinuhe rakastuu tulisesti kohtalokkain seurauksin.

Jussi Selon soolomateriaali tulee ottamaan pesäeroa Uniklubin materiaaliin, sillä soololla kuullaan laajemmin eri soittimia, erityisesti jousia. Kokonaisuudessaan biisimateriaali on laajempi ja popimpi. Jussi Selo kuvailee myös biisien tunnelmia erilaisiksi kuin Uniklubin repertuaarissa.

– Bändi on luonut omanlaisensa soundin tämän päivän poprock-musiikkiin, kommentoi lopputulosta Jussi Selo.

– Ajatus soolosta oli pyörinyt päässäni. Tein viime kesänä biisejä ja huomasin, että niissä oli eri fiilis kuin Uniklubin jutuissa. Oli jotenkin saatava ilmaa jostain muualta välillä. Kaikki nämä palaset loksahtelivat pikku hiljaa kohdilleen treenikämpällä, puistoissa ja hämyisissä kuppiloissa, Jussi kertoo soololevyajatuksen synnystä.