Maailmanloppua ei tullut – ennustaja katosi miljoonien kanssa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanloppuja on ennustettu tulevaksi kautta aikojen. Miljoonat amerikkalaiset uskovat ihmiskunnan tuhoutuvan perjantaina, sillä amerikkalainen radioevankelista Harold Camping oli ennustanut niin. Maailmanloppua ei kuitenkaan tullut, eli Campingin ennustus meni jo kolmannen kerran pieleen.

Nyt Harold Camping on kadonnut julkisuudesta miljooniensa kanssa. Hänen kerrotaan saaneen sydänkohtauksen jo muutama kuukausi sitten. Nyt myös Campingin oma radio-ohjelma Open Forum on lakkautettu, eikä miehestä ole saatu havaintoja.

Tuhannet ihmiset ovat lahjoittaneet omaisuuksia Campingin pyörittämälle Family Radio International -yritykselle maailmanlopun pelossa. Maailmanlopun ennustajalle on testamentattu jopa kokonaisia perintöjä. Verottajan mukaan Family Radio sai vuonna 2010 lahjoituksina yhteensä 18,3 miljoonaa dollaria ja sen omaisuus oli vuoden loppuessa 104 miljoonaa dollaria.

Kyseessä oli jo kolmas Campingin maailmanlopun päivä, sillä ensimmäinen ennustus meni metsään jo vuonna 1994 ja toinen toukokuussa 2011. The Doomsday Code -kirjan maailmanlopusta kirjoittanut Robert Fitzpatrick joutui edellisen maailmanlopun jälkeen toukokuussa selittelemään miksi ennustus meni pieleen.

– Hän on hyvä raamattuopettaja. Minä luotin Campingin laskelmiin ja hänen työhönsä. En ymmärrä mitä tapahtui. Olimme täysin varmoja, että niin tapahtuu, Robert Fitzpatrick kommentoi lehdistölle New Yorkin Times Squarella.