Suomalaiselokuva palkittiin Italiassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Arto Halosen ohjaama kotimainen Prinsessa-elokuva palkittiin toiseksi parhaana elokuvana maineikkaan italialaisen Viareggio EuropaCinema -festivaalin kilpasarjassa. Tuomariston muodosti sata italialaista yliopisto-opiskelijaa, joista puolet oli Pisan yliopiston elokuvaopiskelijoita.

Opiskelijat äänestivät kilpasarjan 12 elokuvasta kolme parasta elokuvaa. Festivaalin parhaana elokuvana palkittiin espanjalaisen Emilio Aragonin Pajaros de papel. Palkinnoksi elokuva sai koko Italian kattavan DVD-levityksen. Kolmanneksi sijoittui itävaltalaisen Wolfgang Murnbergerin My Best Enemy.

Viareggio EuropaCinema Festival on perustettu vuonna 1984 maailmankuulun elokuvaohjaajan Federico Fellinin toimesta. Nykyisin festivaalijohtajana toimii Oscar-palkittu ohjaaja-käsikirjoittaja Giuseppe Tornatore ja festivaalin taiteellisena johtajana Pier Marco De Santi.

Prinsessa on palkittu useilla palkinnoilla ennen Italiaa. Etelä-Afrikan Cape Winelandsin elokuvafestivaalilla Prinsessa voitti Grand Prix:n eli parhaan elokuvan palkinnon, Portugalin Festroian elokuvajuhlilla tuomariston kunniamaininnan, Viron Black Night Film Festivaalilla Prinsessan päätähti Katja Küttner sai parhaan näyttelijättären palkinnon. Suomen elokuvateattereissa Prinsessa on kerännyt jo 295 000 katsojaa, missä se kiertää edelleen elokuvaan liittyvän koulukampanjan yhteydessä.